Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σάββατο 31- 3 2012, θα διατεθούν δέκα πέντε τόνοι πατάτες

Αυτό το Σάββατο 31- 3 2012, θα διατεθούν δέκα πέντε τόνοι πατάτες, κίτρινες και από τα ορεινά των Σερρών. Είναι η τελευταία παρτίδα.  Στην ΑΓΡΕΞ  λοιπόν από το πρωί, χωρίς να δηλώσετε παραγγελίες.
 

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

30/3/2012 ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΓΛΕΝΤΙ

Την Παρασκευη 30/3/2012 και ωρα 19.30 οι Πολιτες της Βεροιας διοργανωνουν barbuque με ζωντανη μουσικη και τραγουδια στην οδο Ιπποκρατους στον πεζοδρομο της Βεροιας με κρεατα προσφορα της εταιρειας ΓΚΑΣΝΑΚΗ.Σας καλουμε να διασκεδασουμε ολοι μαζι.....

ΑΝΟΙΓΕΙ ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΛΑΔΙ

Ανοιγει νεα φορμα παραγγελιας για λαδι οσοι ειχατε βαλει παραγγελια πρεπει να ξαναβαλετε λογω της αλλαγης της τιμης .Η νεα τιμη ειναι 3.00 ευρω το λιτρο και η συσκευασια ειναι 5λιτρο.Προκειται για εξτρα παρθενο ελαιολαδο απο το Ξυλοκαστρο Κορινθιας εφοδιασμενο με ολα τα απαραιτητα πιστοποιητικα η ποσοτητα που θα διατεθει ειναι 35 τονοι.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Tο Σάββατο, θα διατεθούν δέκα πέντε τόνοι πατάτες

Και αυτό το Σάββατο, θα διατεθούν δέκα πέντε τόνοι πατάτες, κίτρινες και από τα ορεινά των Σερρών. Χωρίς να κλείσουν παραγγελίες, με αυτήν την ποσότητα, νομίζουμε ότι καλύπτονται για ένα μεγάλο διάστημα οι ανάγκες στην Βέροια.
Το Σάββατο από τις 9 το πρωί, στην ΑΓΡΕΞ, με τον ίδιο οργανωμένο τρόπο, θα γίνει η διάθεση με σειρά προτεραιότητας.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΑΔΙ


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΗ 8
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Τ.Κ 20400
ΤΗΛ 6936829916

Ο συνεταιρισμός πιστοποιημένων αγροτικών προιόντων δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗ αποτελείται από   47  μέλη τα οποία κατέχουν (πατρογονικές) ιδιόκτητες εκτάσεις με ελαιόδεντρα και ασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα με την παραγωγή ελαιολάδου. Η αγροτική εκμετάλευση κάθε μέλους έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά το μικρό μέγεθος και την ενασχόληση όλων των μελών της οικογένειας για την παραγωγή ελαιολάδου.  Άμεση συνέπεια αυτών των χαρακτηριστικών είναι  να υπάρχει  απόλυτος έλεγχος κατά την  παραγωγική διαδικασία και να εφαρμόζονται οι κανόνες που εχει θεσπίσει η Ε.Ε που αφορούν την ασφαλή παραγωγή τροφίμων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η  έκθλιψη του ελαιοκάρπου των μελών του συνεταιρισμού πραγματοποιείται  το αργότερο μετά από δύο ημέρες από την συλλογή του σε σύγχρονα ελαιοτριβεία κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες (διαδικασία ψυχρής πρώτης έκθλιψης). Το αποτέλεσμα των παραπάνω διαδικασιών είναι να παράγεται ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας (extra virgin olive oil ). Η ποιότητα πιστοποιείται  με χημικές αναλύσεις και μεθοδολογίες, όπως αυτές περιγράφονται στον κανονισμό της Ε.Ε 2568/91  που πραγματοποιούνται από το χημικό εργαστήριο CADMION που είναι διαπιστευμένο από τον ESYD για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους αναλύσεις. Επίσης ο συνεταιρισμός πραγματοποιεί τακτικά panel test (στο χημείο του υπουργείου εμπορίου που είναι με πανευρωπαική διαπίστευση) με σκοπό την παρακολούθηση της ποιότητας του ελαιολάδου αναφορικά με τις παραμέτρους των οργανοληπτικών και γευστικών χαραχτηριστικών.
Η τυποποίηση  του ελαιολάδου μας γίνετε σε συνεργασία με σύγχρονο  τυποποιητήριο το οποίο πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και είναι εφοδιασμένο με πιστοποΙητικά  HACCP και ISO . Η συσκευασίες μας είναι σε γυάλινες  φιάλες των 250 ml, 500 ml,750 ml καθώς και ανοξείδωτα τενεκεδάκια των τριών πέντε  και 18,360 lt  Το ελαιόλαδο του συνεταιρισμού προέρχεται από τρείς διαφορετικές ποικιλίες οι οποίες δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
Α) Μεγαρείτικη με κύρια χαρακτηριστικά το ξεχωριστό άρωμα και την έντονη γεύση.
Β) Πατρινιά με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο πράσινο  χρώμα και  την απαλή γεύση του.
Γ) Κορωνέικη με κύριο  το πράσινο χρώμα και την βελούδινη γεύση του.
Η δυναμικότητα του συν/σμού σε ελαιόλαδο extra vergin olive oil ανέρχετε σε 70.000 lt και σε 5000 lt σε  βιολογικό (ΒΙΟ) ελαιόλαδο.
Τα προιόντα του συν/σμού πλεονεκτούν σε σχέση με άλλα ομοειδή άλλων χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία δίοτι οι γεωργικές εκμ/σεις εκεί είναι πολύ μεγαλύτερες με συνέπεια να μην υπάρχει απόλυτος έλεγχος κατά την παραγωγική διαδικασία δηλαδη παράγονται προιόντα σε μεγάλες ποσότητες αλλά υστερούν σε ποιότητα.Σε αντίθεση οι εκμ/σεις των μελών του συν/σμού είναι μικρές  υπάρχει απόλυτος έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας από τα ίδια τα μέλη και δίνεται βαρύτητα στην ποιοτική παραγωγή και όχι στην ποσοτική και μη ποιοτική παραγωγή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για την παραγωγή συμβατικού ελαιολάδου γίνετε ένας μόνο ψεκασμός πριν την ανθοφορία με γεωργικά σκευάσματα  και δοσολογίες που είναι εγκεκριμένες από την E.U. για τα BIO ακολουθούνται ολοι οι διενθείς κανόνες. Επίσης όπως είναι ευρέως γνωστό στην αγορά ελαιολάδου οι ανταγωνίστριες χώρες Ιταλία κ Ισπανία αγοράζουν ελληνικό ελαιόλαδο για να κάνουν μίξη με το δικό τους και να βελτιώσουν   έτσι την ποιοτητά τους ! .
Κάθε προιόν μας έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να υπερτερεί έναντι άλλων, η ποικιλία μεγαρείτικη συνδιάζει το αρωματικό δυναμικό με την οικονομία.Η ποικιλία αυτή δίνει   πιο παχύρευστο ελαιολαδο με συνέπεια η νοικοκυρά να χρησιμοποιεί μικρότερη ποσότητα στην μαγειρική αλλά με το ίδιο τέλειο αποτέλεσμα. Η ποικιλία κορωνείκη και πατρινή δίνουν πιο λεπτό και απαλό στην γεύση ελαιόλαδο και αντέχουν σε μεγαλύτερες περιόδους αποθήκευσης. Επίσης ο συν/σμός δεν αναμιγνυεί τα ελαιόλαδα από την κάθε ποικιλία όπως κάνουν άλλες εταιρείες από Ισπανία και Ιταλία με συνέπεια το γευστικό και αρωματικό δυναμικό της κάθε ποικιλίας να παραμένει αναλοίωτο. 
Σε κάθε συσκευασία μας  θα βρείτε πιστοποιημένο  ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας (extra virgin olive oil), που προέρχετε με την αγάπη και την φροντίδα  επώνυμων  οικογένειων  του δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης.
Είμαστε σε  θέση να σας προσφέρουμε το εξαιρετικό προιόν μας στην τιμή των 3,00 ευρώ/λίτρο για την συσκευασία των πέντε λίτρων σε ανοξείδωτο τενεκεδάκι και παραδοταίο στην Βέροια  σε θέση που θα μας υποδείξετε εσείς. Προσφερόμενη ποσότητα έως και 35000 λίτρα.
Επίσης στην τιμή των 2.65 ευρώ/λίτρο μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με ελαιόλαδο που ανήκει στην κατηγορία Παρθένο Ελαιόλαδο η διαθέσιμη ποσότητα για αυτήν την ποιοτική κατηγορία είναι 3300 λίτρα.

                                                      Με εκτίμηση
                                                  Ο πρόεδρος του Συν/σμου
                                                  Γιώργος Παπανικολάου
                                                  Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής
                                                  M.sc. Βιοτεχνολογίας

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΓΡΕΞ:3 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ,2 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ....ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ



Δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Σήμερα εκεί στην ΑΓΡΕΞ, στην διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ήρθε και δημοσιογράφος από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας. Ήταν ο ίδιος που έκανε ρεπορτάζ και για την επανασύνδεση του ρεύματος. Ήταν ενθουσιασμένος με αυτό που έβλεπε. Πατάτες, αλεύρι, κρεατικά, φασόλια, ακτινίδια. Έβγαζε φωτογραφίες γελώντας. Όμως πρίν φύγει, μας είπε τι τίτλο θα βάλει στο ρεπορτάζ. «Κοιτάτε με τι ασχολούνται οι Έλληνες. Με λουκάνικα». Γιατί το είπε;
            Σε προηγούμενη ανάρτηση, είπαμε για τις εξυπνάδες κάποιων. Οι κάποιοι λοιπόν, ήτανε ο σύλλογος κρεοπωλών. Έκανε καταγγελία, και κατά το μεσημέρι, ήρθε η Αστυνομία. Τρία περιπολικά παρακαλώ. Ζητάνε αυτά τα χαρτιά και τα παίρνουν, ζητάνε τα άλλα και τα ξαναπαίρνουν. Ζητάνε και τα υπόλοιπα και πάλι τα παίρνουν. Όλα καλά. Τι να κάνουν; Συνεννοήσεις με τους ανωτέρους. Τελικά, θα έρθει και αστυκτηνίατρος. Υγειονομικός έλεγχος δηλαδή. Ήρθε. Άρχισε τον έλεγχο. Θερμοκρασίες, τιμολόγια, Δελτία αποστολής, συσκευασίες… Όλα εντάξει. Όμως απαγορεύεται να πουλάει από εκεί. Μόνον από κρεοπωλείο. Ο νόμος το λέει. Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις τους και με πολίτες που περίμεναν να αγοράσουν αλλά και με τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ». Επι δύο ώρες ήταν εκεί και κατέγραφαν. Προσπαθούσαν να βρούν άκρη και η άκρη βρέθηκε. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», άνοιξαν τα ψυγεία και άρχισαν να μοιράζουν την συσκευασία των κρεατοσκευασμάτων, λέγοντας. « Διαθέτουμε δωρεάν, ότι υπάρχει στο ψυγείο. Μας κόστισε τρία ΕΥΡΩ, κάθε συσκευασία. Αν θέλετε να μην μπούμε με το κεφάλι μέσα, αφήστε στο κουτί, ότι θέλετε». Και το έκαναν. Άφηναν το ακριβές αντίτιμο όσων έπαιρναν.
            Μετά απο πάνω δυο ώρες, δόθηκε εντολή προσαγωγής στο Αστυνομικό τμήμα. Και ο κ, Γκασνάακης και ένας από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ». Στην ουσία, ψάχνανε να βρούν παράβαση. Δηλαδή έγινε προσαγωγή, χωρίς να είναι γνωστή η κατηγορία. Όμορφος κόσμος. Αυτό που βρήκανε λοιπόν οι υπάλληλοι της κτηνιατρικής ήταν, ότι στην άδεια μεταφοράς, δεν ανέφερε ότι μπορεί να μεταφέρει, κρεατοσκευάσματα. Άδεια μεταφοράς που οι ίδιοι εξέδωσαν στον κ. Γκασνάκη και με την οποίαν χρόνια τώρα κάνει την μεταφορά όλων των προϊόντων του σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, έπαψε να ισχύει. Μέχρι το απόγευμα, περίμεναν την απόφαση της Εισαγγελέως. Πάνω από έξι ώρες ταλαιπωρία, για να αποφανθεί η Εισαγγελέας ότι κακώς έγινε προσαγωγή και ότι η άδεια μεταφοράς είναι νόμιμη.
            Μετά από έξι ώρες, λοιπόν, κακώς έγινε προσαγωγή. Όλα ήταν νόμιμα και απο υγειονομικής πλευράς, άριστα. Τι ήταν όμως η αιτία αυτής της ταλαιπωρίας; Να μην πουλήσει ο κ. Γκασνάκης φθηνά; Ότι υγειονομικά, απαγορεύεται; Ρωτάμε με καλή πρόθεση τους κρεοπώλες και τον αστυκτηνίατρο. Δεν είναι παράνομο να κάνουν διανομή κρέατος τα κρεοπωλεία; Δεν μοιράζουν κρέας σε σακούλες στους πελάτες τους; Η παράδοση κατ ΄οίκον δηλαδή. Επιτρέπεται αυτό; Δεν το είδε κανείς; Τελικά ή θα φάμε σε διπλάσιες τιμές τα προϊόντα ή δεν θα φάμε; Η πρόθεση των ελεγκτών, φάνηκε από μια και μόνον φράση, που την απεύθυναν στον κ. Γκασνάκη και να κουνιέται ο δείκτης του χεριού. « Θα το πληρώσεις αυτό που έκανες». Αλήθεια, είναι αυτή φράση Δημόσιου λειτουργού; Αυτός θα προστατέψει τα συμφέροντά μας; Θέλει να πεί λοιπόν, θα τον τρελάνουν στους ελέγχους, και θα βρίσκουν πάτημα, εκεί που δεν υπάρχει. Θα τον γονατίσουν, στα πρόστιμα. Ε λοιπόν ας τολμήσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα μέχρι σήμερα.   Κλασικά πράγματα , μεταξύ Διοικητικών υπαλλήλων και πολιτών. Ή θα γονατίσεις ή θα το πληρώσεις. Ας μας πει κάποιος μετά από όλο αυτό, ποιος προστατεύει ποιόν και από ποιούς. Επίκαιροι και εύστοχοι οι Νορβηγοί.
«Να με τι ασχολούνται οι Έλληνες. Με λουκάνικα».
Είναι τόσο προβλέψιμα τα πράγματα. Τόσο γελοία. Με ύφος εκατό Καρδιναλίων οι Διοίκηση, συνεχίζει τα μνημόσυνα μιας ολόκληρης χώρας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Άρχισαν οι εξυπνάδες. Οι αναμενόμενες τρικλοποδιές.

Άρχισαν οι εξυπνάδες. Οι αναμενόμενες τρικλοποδιές.

 Όπως μόνοι σας διαπιστώνετε στις αναρτήσεις εδώ, οι παραγγελίες των κρεατοσκευασμάτων, θα έρχονταν νομιμότατα, με ψυγεία, με παραστατικά, με ταμειακή μηχανή, με την ποιότητα και όλα τα απαραίτητα από υγειονομικής πλευράς, πάνω σε κάθε μονόκιλη  συσκευασία. Κάποιοι, που με ονόματα θα επανέλθουμε, άρχισαν τα χαζά. Αν έρθουν τα κρέατα, θα φωνάξουν την Αστυνομία για …. τα περαιτέρω. Είναι γνωστά τα πράγματα. Κάποιοι εδώ είδαν τον νόμο. Εδώ, τον είδαν. Δηλαδή ή θα αγοράζουμε σε διπλάσιες τιμές εμείς οι καταναλωτές ή δεν θα τρώμε. Ασφαλώς, κάποιοι ζημιώνονται. Το ότι το θύμα σε όλα είναι ο καταναλωτής χρόνια αμέτρητα, κανέναν δεν απασχολεί. Το ότι η αισχροκέρδεια εξαντλεί τα ανύπαρκτα οικονομικά του πολίτη, ιδιαίτερα σήμερα, πάλι κανέναν δεν απασχολεί. Αρκεί και μόνον, κάποιοι μη χάσουν την βόλεψή τους. Σύντομα με ονόματα. Και βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για εκπτώσεις από υγειονομικής πλευράς.  

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΥΖΙ

Το επόμενο προϊόν στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις, είναι το ρύζι ΚΑΡΟΛΙΝΑ. Σε συνεργασία με την «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ» και για να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές, η παραγγελία θα είναι κοινή. Ανάλογα με την ποσότητα, που θα παραγγείλουμε, θα είναι και η τιμή η οποία θα είναι από 0.86 μέχρι 0,90 ΕΥΡΩ το κιλό. Θα είναι σε συσκευασία των πέντε κιλών, και η διάθεση θα γίνει το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Βέροιας (ΑΓΡΕΞ.) Πηγαίνοντας για Μακροχώρι, αμέσως μετά τις γραμμές δεξια). Μπορείτε από τώρα, να κλείσετε τις παραγγελίες σας.Την παραγγελια σας μπορειτε να την υποβαλετε στην ιδια φορμα που βρισκετε το αλευρι και τα κρεατα που ειναι για παραδοση στις 24/3/2012
 

Αυτό το Σάββατο 24 Μαρτίου, θα διατεθούν

Πατάτες κίτρινες  75 τόνοι, από τις παραγγελίες του προηγούμενου Σαββάτου
Αλεύρι 20 τόνοι, για να καλυφθούν όλες οι προηγούμενες παραγγελίες
Κρεατοσκευάσματα  από την επιχείρηση «ΓΚΑΣΝΑΚΗ»
Ακτινίδια από την Επισκοπή (Χωρίς παραγγελίες)
Φασόλια βιολογικά από τον Σταυρό (Χωρίς παραγγελίες)

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ



ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΕΑ ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ

1)Το αλεύρι που ήρθε το Σάββατο, δεν κάλυψε τις μέχρι τώρα παραγγελίες. Έτσι, το ερχόμενο Σάββατο, θα έχουμε πάλι αλεύρι.Οποτε μπορειτε να υποβαλετε τις παραγγελιες σας.
2)Ακόμη, θα υπάρχουν ακτινίδια με 0.60 το κιλό, από την Επισκοπή.  
3)Τώρα για τις γιορτές, έγινε προσφορά με 50% έκπτωση, από την τοπική επιχείρηση Γκασνάκη, στο Καμποχώρι Ημαθίας. Σε πρώτη φάση και όσες παραγγελίες θα συγκεντρωθούν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, θα διατεθούν αυτό το Σάββατο. Οι υπόλοιπες και μέχρι την ποσότητα των πέντε τόνων, το μεθεπόμενο Σάββατο. Δηλαδή, θα είναι συσκευασίες του ενός κιλού, κάθε προϊόν, προς τρία ΕΥΡΩ το κιλό. Είναι πολύ καλή προσφορά. Φυσικά, με όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας, πάνω στη συσκευασία. Η συμφωνία είναι έγγραφη και μπορείτε να την δείτε εδώ. Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας, στην φόρμα που υπάρχει.
Θα δείτε και την αλληλογραφία της συμφωνίας. Μην την πάθουμε σαν τα λάδια της Στυλίδας.  Λεπτομέρειες και για άλλα προϊόντα άμεσα. 
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


 
ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΜΠOΡΙΑ ΧΟΙΡΩΝ-ΧΟΝΔΡΙΚΗ-ΛΙΑΝΙΚΗ
                                                                                                                                          

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΚΑΣΝΑΚΗΣ Α.Ε.
ΚΑΜΠΟΧΩΡΙ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΤΗΛ.: 23330 91493 – FAX : 2333091475
KIN. : 6980969793                                                                                                                          Καμποχώρι  14/03/2012                                                                                                                      

Προς:

Πολίτες της Βέροιας
  Μέσα από την καρδιά μας ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το έργο το οποίο παρουσιάσατε.θα θέλαμε με τη σειρά μας να πάρουμε μέρος στον αγώνα σας! είμαστε μία δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο:

·        την αναπαραγωγή, πάχυνση και εμπορία χοίρων (χοιροστάσιο)
·        την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από τα απόβλητα του χοιροστασίου και υποπροϊόντα φυτικής προέλευσης  (βιοαέριο)
·        την επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος (τυποποιητήριο)
·        τη λιανική και χονδρική διάθεση και εμπορία κρεάτων (κρεοπωλείο)
·        την εμπορία δημητριακών, ζωοτροφών και γενικά αγροτικών προϊόντων (αποθήκες στο παλιό χοιροστάσιο)


Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας μας βρίσκονται στο Καμποχώρι Ν.Ημαθίας και είναι:
Παιρνοντας με τη σειρά μας μέρος στον όμορφο αγώνα σας θα θέλαμε να δώσουμε και μεις μερικές τιμές προσφοράς για είδη  τα οποία διαθέτουμε στο κατάστημάς μας.

Η προσφορά μας είναι: ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ 4 ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ- ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ 1 ΤΟΝΟ ΜΕ ΤΙΜΗ 3,00 € ΤΟ ΚΙΛΟ.


       Η μεταφορα θα γίνει με δικά μας ψυγεία-     φορτηγά.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

το ξεκίνημα της επανασύνδεσης του ρεύματος

Η υπόθεση, το ξεκίνημα της επανασύνδεσης του ρεύματος, πήρε άμεσα διαστάσεις και έξω από τη χώρα μας. Ωστόσο και όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ, διέθεσαν χρόνο αρκετό. Τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να δημοσιοποιηθεί το θέμα και να ξεκινήσει και σε άλλες πόλεις. Και ξεκίνησε και γίνεται και σήμερα. Μία από αυτές τις ευκαιρίες δημοσιοποίησης, «ανεβάζουμε», εδώ. Η αλληλεγγύη, είναι αυτή που μπορεί να μας κρατήσει μακριά από την κατάθλιψη της μοναξιάς στις μέρες που ζούμε. Το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», δεν μας πάει, ούτε οδηγεί πουθενά. Κανένας μόνος του. Να νοιώθει ο διπλανός μας ότι, μπορεί κάπου να ακουμπήσει. Έστω λίγο. Ένας διπλανός είναι ο καθένας από εμάς. 
 

Greek activists take on the power company

An activist opens an electricity meter to reconnect a needy family near Veria, northern Greece, as another man holds a sticker reading "Citizens of Veria. Social Solidarity. We reconnect power," on Friday, Nov. 18, 2011. As two years of pay cuts and tax hikes pummel living standards in debt-crippled Greece, many in this northern town can't pay for basic utilities such as electricity _ and get cut off from the grid. That's where the "Citizens of Veria" activists step in, illegally reconnecting needy households in a direct challenge to the power corporation. (AP Photo/Nikolas Giakoumidis)
By Costas Kantouris
Associated Press / November 26, 2011
VERIA, Greece—The Robin Hoods in this northern Greek town sport rubber gloves, fuses and orange stickers.
Nearly two years of pay cuts, job cuts and tax hikes have pummeled living standards in debt-crippled Greece and the country is facing record unemployment and a fourth year of recession in 2012. On a personal level, that means many in Veria can't pay for basic necessities such as electricity and end up getting cut off from the grid.
That's where the "Citizens of Veria" activists step in.
The group illegally reconnects needy households back to the electric grid in a direct challenge to the country's dominant power provider, the Public Power Corporation.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Λάδι τέλος. Αθέτησαν την συμφωνία.

Λάδι τέλος. Αθέτησαν την συμφωνία.
Είναι τα προβλήματα που λέγαμε. Και ότι όλοι θα μαθαίνουν το τι γίνεται. Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα, κλείστηκε η συμφωνία και δόθηκαν τα χέρια, εδώ στη Βέροια. Με δυο ΕΥΡΩ το λίτρο. Αυτήν τη Βδομάδα, ενημερωθήκαμε ότι θα προστεθούν τα μεταφορικά και η συσκευασία. Καλώς. Πήγαμε στα 2,30 ΕΥΡΩ. Υπ ΄όψιν ότι περιμέναμε αυτές της ημέρες και την πιστοποίηση του λαδιού που θα ερχόταν. Δηλώσαμε ακόμη ότι θα πάρουμε δείγματα ενδεικτικά και θα κάνουμε στο εδώ χημείο αναλύσεις. 
Χθές Πέμπτη στις 3.15΄το μεσημέρι, δυό μέρες πρίν τη διανομή του Σαββάτου, δεχθήκαμε τηλέφωνο από την Στυλίδα για να μας πούν ότι δεν υπάρχουν τενεκέδες συσκευασίας. Το εργοστάσιο στο Βόλο δεν τους τα παρέδωσε. Όταν ζητήσαμε το τηλέφωνο του εργοστασίου για να πιέσουμε κι εμείς, τότε ρώτησαν σε ποια τράπεζα θα καταθέσουμε τα λεφτά από το λάδι που  ΘΑ έφερναν. Τον πιάνεις από τον λαιμό αν τον έχεις μπροστά σου ή όχι;
Να υποθέσουμε τι έγινε; Ίσως φοβήθηκαν τις αναλύσεις που είπαμε ότι κι εμείς θα κάναμε. Ίσως, οι μεγαλέμποροι έκαναν τη δουλειά τους αφού, ήταν γνωστό ότι από την Στυλίδα θα παίρναμε το λάδι.  Ίσως βρήκανε να το δώσουν σε μεγαλύτερη τιμή. Και βέβαια μετά από αυτήν την συμπεριφορά, οργισμένοι κλείσαμε το τηλέφωνο. Αν νομίζουν ότι κάτι ξύπνιοι θα φέρουν σε … συμφέρουσα τιμή ότι τελευταίο έχουν, απατώνται. Όταν ακούγονται τόσα για νοθείες, ήταν δυνατόν ναν μην κάναμε αναλύσεις;
Το γεγονός είναι ένα. Δεν έχει λάδι το Σάββατο. Αθέτησαν την συμφωνία μας. 
Όσοι παρήγγειλαν, μην έρθουν και ταλαιπωρηθούν. Λυπούμαστε. Δεν είμαστε επαγγελματίες. Κάθε αρχή και δύσκολη.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
 

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΑΓΡΕΞ. Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η διανομή των προϊόντων θα γίνει στις εγκαταστάσεις της ΑΓΡΕΞ.
Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου.
Είναι πηγαίνοντας για Μακροχώρι και μόλις περνάμε τις γραμμές, στα πενήντα μέτρα δεξιά.
Εξ ΄άλλου, θα δείτε πολλά αυτοκίνητα. Θα καταλάβετε.
Σας παρακαλούμε πολύ. Βοηθήστε, με την συμπεριφορά σας και την υπομονή σας.
Μην έρχεστε όλοι το πρωί και δημιουργείται ο κακός χαμός.
Άντε με το καλό.

Έκλεισε τελικά και οριστικά, η τιμή για το λάδι.

Λίγο την προσοχή σας
Έκλεισε τελικά και οριστικά, η τιμή για το λάδι.
Ενώ στην πρώτη συμφωνία είχαμε δύο ΕΥΡΩ το κιλό το exta extra παρθένο, μπήκανε επάνω η συσκευασία και τα μεταφορικά. Δηλαδή 2,30 το κιλό. Ως τιμή, μπορεί ο καθένας να συγκρίνει για το πόσο πωλείται οπουδήποτε και στη Βέροια. Είναι πολύ ανταγωνιστική. Το πρόβλημα είναι ότι στην αρχή είπαμε μόνο 2 ΕΥΡΩ.
Ωστόσο, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία του. Και δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτε. Απλά, δεν θα πάει να το πάρει.
Είναι αυτά τα προβλήματα που παρουσιάζονται και μετά τρέχουμε να τα προλάβουμε. Λίγο κατανόηση τώρα στην αρχή. Δεν είμαστε έμποροι. Εθελοντές είμαστε. Και κάνουμε το καλύτερο. Ενδεικτικά να πούμε ότι ένας Δήμος στην Αθήνα, διαθέτει με τον ίδιο τρόπο extra παρθένο, με 3 ΕΥΡΩ τι κιλό. 
 

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη στο Νευροκόπι.




Είπαμε ότι εδώ θα τα λέμε όλα. Να ξέρουν όλοι οι φίλοι επισκέπτες του blog των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», τι τρέχει κάθε στιγμή. Χωρίς ρετουσαρίσματα και αφαιρέσεις. Έτσι λοιπόν, μετά την διάθεση των εκατό τόνων της πατάτας, Φτάσανε στα αυτιά μας παράπονα από τέσσερις πέντε φίλους μας. Ότι μέσα στο τσουβάλι, υπήρχαν και πατάτες κακής ποιότητας. Θα πεί κάποιος ότι εκατό τόνοι είναι αυτοί. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κι αυτό; Ασφαλώς. Σε αγροτική περιοχή ζούμε και ξέρουμε από διαλογή και τα παρόμοια. Αμέσως, σήμερα, Τρίτη μεσημέρι, δύο από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», ξεκίνησαν για το Νευροκόπι. Από εκεί που θα έρθει η δεύτερη ¨φουρνιά¨ πατάτας, το Σάββατο. Να δούν πως μπορεί να δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Μη τυχόν και πάει κάτι στραβά. Να δούν τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο διαλογής. Να δούν τέλος πάντων από πού ξεκινάνε και πως δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα. Έτσι και αφήσεις ένα πρόβλημα να σέρνεται, την επομένη θα γίνει διπλάσιο.

Εντάξει. Γίνεται διαλογή. Μάτι είναι αυτό και κάτι ξεφεύγει. Ανθρώπινο. Λίγη ανοχή δεν κάνει κακό. Και να μην ξεχνάμε ότι ο στόχος, με όλους εσάς και εμάς, δεν είναι μακριά. Από 0,70 οι πατάτες, κατέβηκαν στα 0, 30 λεπτά το Σάββατο. Εσείς, εμείς όλοι μαζί το καταφέραμε. Και δεν μπορεί να το αφήσουμε στην τύχη του αυτό. Φάνηκε ότι μπορούμε. Αν φύγει η περίοδος αυτή με την μεγάλη ζήτηση στα πάντα, θα στρώσουν τα πράγματα. Δεν μπορεί μετά τους εκατό τόνους, σε δυο μέρες να μαζεύονται άλλοι εβδομήντα πέντε. Γι ΄αυτό σταμάτησαν και οι παραγγελίες. Δεν προλαβαίνουν οι παραγωγοί.
Πάμε λοιπόν, για το δεύτερο Σάββατο και μετά στο τρίτο. Μέχρι να καταλαγιάσει η κατάσταση. Να μην μιλήσουμε για τα λάδια και το αλεύρι. Οι αριθμοί, οι ποσότητες, θα σας εκπλήξουν. Αφήστε που προβλήματα που παρουσιάστηκαν, τρέχουμε να τα προλάβουμε.
Σύντομα θα έχουμε νέα. Είπαμε. Και τα προβλήματα, δεν θα έρθουν Νοτιοαμερικάνοι να τα λύσουν. Για την αφεντιά μας είναι.
Καλή συνέχεια.

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΓΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ..ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΑΤΑΤΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ..ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Έτσι ξεκίνησαν οι «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ».




Έτσι ξεκίνησε.
Ήταν μια απλή κουβέντα, μέσα σε μαζική συζήτηση, άγνωστων μεταξύ τους Βεροιωτών.  Έπεφταν ιδέες, για το πώς και τι μπορούμε να κάνουμε, για όσα μας ετοιμάζουν και άρχισαν να πέφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς στα κεφάλια μας. Άλος είπε αυτό, άλλος το άλλο και πάει λέγοντας. Από τις τόσες ιδέες, μια έκατσε καλά σε κάποιους. «Να πηγαίνουμε και να επανασυνδέουμε το ρεύμα που κόβει η ΔΕΗ». Δόθηκε συνέχεια και καμιά δεκαριά, συμφώνησαν να συμμετέχουν σε μια τέτοια ενέργεια. Τελικά τι έγινε; Ελάχιστοι δώσανε σάρκα και οστά στην συνέχεια πρακτικά.
Έτσι ξεκίνησαν οι «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ». Και άρχισαν να επανασυνδέουν ρεύμα, σε οικογένειες με κομμένο ρεύμα. Όχι με κουκούλες. Όχι κρυφά. Μπαίνει μάλιστα και μεγάλο αυτοκόλλητο πάνω στον μετρητή. Ένας από αυτούς, κατέβηκε και στην Αθήνα για να δοθεί συνέχεια εκεί. Πήγε και σε άλλες πόλεις.  Άπο άλλες πόλεις, έσπασαν τα τηλέφωνα για να κάνουν το ίδιο. Ήδη είχε πάρει διαστάσεις το θέμα. Όχι μόνον εντός  Ελλάδος. Ξένα ΜΜΕ ήρθαν εδώ στη Βέροια για να δούν και να καταγράψουν τις δράσεις αλληλεγγύης των ΕλλήνωνΤην αντίδραση των καθημερινών, ανώνυμων πολιτών, να αλληλοϋποστηριχτούν.  Από το Associated Press που ήρθε εδώ, η είδηση έφτασε από την Αμερική μέχρι Την Ιαπωνία. Ολλανδικό κανάλι, η Νορβηγική επίσης τηλεόραση και άλλα.
Μέσα στην Ελλάδα, «έπαιξε» πολύ και σε πολλές πόλεις μέχρι και σήμερα γίνεται, άσχετα αν δεν ακούγεται.
Έτσι ξεκίνησε. Με την σκέψη του διπλανού. Μήπως ένας διπλανός δεν είναι ο καθένας από εμάς; Στην περιοχή μας, μέχρι τώρα, σε άγνωστους ανθρώπους επανασυνδέθηκε το ρεύμα. Και κοίτα να δείς πως δεν χωρά το μυαλό σου αυτά τα πράγματα. Όταν βλέπεις, να κλαίει η η γυναίκα όταν βλέπει ότι έχει φως. Να σε κοιτάει, όταν τελειώνεις την σύνδεση, λες και βλέπει εξωγήινο. Σα να μην το πιστεύει. Και κοίτα να δείς που θέλεις να κλάψεις μαζί της. Που μια άθλια συνέχεια στην συλλογική πορεία της χώρας μας, έφτιαξε νόμους και κανόνες όχι για να κάνει καλύτερη τη ζωή μας αλλά, να σε πατάει. Και απλές κουβέντες που να βρείς που να τα λένε όλα; Πώς να εξηγήσεις στα μικρά σου παιδιά ότι δεν έχεις δουλειά και μας κόψανε το ρεύμα; Σα να το κάνουν επίτηδες. Η επόμενη γενιά, να μεγαλώσει με μίσος για την χώρα αυτή. Ανυπεράσπιστος και μόνος, στη χώρα σου και να μην ξέρεις σε ποιόν να πείς κάτι. Να κόβουν το ρεύμα, ναι εδώ στη Βέροια, ανάπηρη. Και σε ξεπερνά η κατάσταση και κάνεις πράγματα.
Μα δεν είναι παράνομο αυτό; Ναι είναι. Το μόνο που δεν είναι παράνομο, είναι το τηλεκοντρόλ στο χέρι και ξάπλα στον καναπέ. Να μη μιλάς είναι νόμιμο. Να κοιτάς μόνο τη δουλειά σου είναι νόμιμο. Και επειδή ήμασταν όλοι νόμιμοι μάλλον, τα πήγαμε τόσο καλά. Που πολυσπουδαγμένοι ηγήτορες, μας βούλιαξαν. Όχι οικονομικά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Βούλιαξαν, έκλεψαν την δυναμική και την αξιοπρέπεια μιας χώρας ολόκληρης. Μήπως πλήρωσε κανείς για την καταστροφή που προκάλεσαν; Τα νόμιμα. Και το νόμιμο είναι κομμένο ρεύμα. Ή έχεις λεφτά ή πεθαίνεις. Είναι όμως έτσι οπως μας τα μάθανε;
Θα πούμε κι άλλα στη συνέχεια. Μα περισσότερα θα κάνουμε. Τα πολλά λόγια δεν δώσανε λύσεις πουθενά. Εμάς αφορούν όλα κι εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε. Έτσι ή αλλιώς.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ 105 ΤΟΝΟΙ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Βέροια 10-3-2012

Το αποτέλεσμα; Διατέθηκαν, λίγο πάνω από εκατό τόνοι πατάτες. Στα Βεροιώτικα σπίτια, μπήκαν πατάτες φθηνές και Ελληνικές και καλές. Το πώς έγινε αυτό, το βίωσαν περίπου τρείς χιλιάδες πολίτες που ήταν στον Προμηθέα σήμερα Σάββατο.  Ήταν να μην ξέρεις τι να κάνεις. Να γελάς ή να κλαίς.  Να γελάς για το γεγονός ότι πολίτες καθημερινοί, έγιναν πτώματα από την κούραση για άλλους πολίτες, εθελοντικά. Έβλεπες την ευγένεια σε άλλους, που μέσα στην βροχή, έκαναν υπομονή και είχαν την καλή κουβέντα στο στόμα. Άκουγες το ευχαριστώ όταν οι εθελοντές, φόρτωναν τα τσουβάλια. Χαιρόσουν που συμμετείχες με έναν τόσο απλό τρόπο, στην καλύτερη καθημερινότητα των συμπολιτών. Γελούσες όταν έβλεπες άγνωστοι εκεί μεταξύ τους, προσφέρονταν να βοηθήσουν στη δουλειά. Και οι ώρες κυλούσαν με κόπο πολύ, με προβλήματα πολλά. Τρείς χιλιάδες κόσμος και φυσικά δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Και φυσικά θα υπήρχαν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. Ήταν να κλαίς όταν έβλεπες τα σπρωξίματα του πλήθους, την αγένεια κάποιων και τις εξυπνάδες. Ότι τάχα δεν ήταν ο χώρος κατάλληλος, ότι δεν έπρεπε να γίνει έτσι αλλά αλλιώς, ότι, ότι, ότι. Σε τρείς χιλιάδες κόσμου, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και αυτά. Έ και; Το αποτέλεσμα έχει αξία. Και το σπουδαιότερο αποτέλεσμα είναι ότι συσπειρώθηκαν άγνωστοι μεταξύ τους πολίτες, σε εθελοντική κοπιαστική δουλειά. Δεν σταμάτησαν, παρά όταν κατά τις 3.30΄, άδειασαν και οι τέσσερις νταλίκες.




                Τι να πείς για τους δύο Θόδωρους; Ο ένας μάλιστα έφερε και τον γιό του, Για τον Δήμο, τον Χρήστο, τον Βασίλη, τις Μαρίες , τον Δημήτρη, τον Μπάμπη, τον Αργύρη και τον Φώτη. Τι να πείς; Τι να πείς και για τον άλλον τον Δημήτρη που έφερε κι αυτός τον Γιό του από την Θεσσαλονίκη; Τόσες ώρες, από τις 7 το πρωί, ο Χρήστος για παράδειγμα, ήταν πάνω στον υπολογιστή, για ταυτοποίηση των ονομάτων που παρήγγειλαν. Ο Μπάπμης και οι άλλοι, φόρτωναν. Ατελείωτα. Τέσσερις νταλίκες παρακαλώ. Εθελοντικά. Να μην αναφέρουμε τον κ. Γεωργιάδη από την ΕΑΣ Βέροιας που διέθεσε κλάρκ, εργαζόμενους και παλέτες ; Η διευθέτηση της κυκλοφορίας, ήταν το μεγάλο πρόβλημα. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με μεγάλη υπομονή ήταν σε βήμα σημειωτόν, πάντα θα βρίσκονταν οι έξυπνοι που παρακάμπτοντας και πηγαίνοντας αντίθετα από την ροή, ήθελαν να τελειώσουν αμέσως. Να λοιπόν και το μποτιλιάρισμα. Τα προβλήματα που λέγαμε. Αν ζυγίσουμε όμως το αποτέλεσμα, τα θετικά δηλαδή και τα αρνητικά, δεν το συζητάμε. Τα εύσημα δεν ανήκουν μόνον στους εθελοντές αλλά και σε όλους που συμμερίστηκαν την προσπάθεια και βοήθησαν με την συμπεριφορά τους.
Αυτά τα λίγα για τώρα. Πάμε για άλλα. Και έρχονται κι άλλα. Όμορφα άλλα. Στο χέρι μας είναι η συνέχεια. Όλους εμάς αφορά, εμείς θα το αντιμετωπίσουμε.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ  






Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ

Εκτος απο τις πατατες  που συνεχιζονται οι παραγγελιες για το επομενο Σαββατο 17/3/2012 αρχισαν οι παραγγελιες για λαδι και αλευρι.
Το αλευρι ειναι απο ελληνικο σιταρι και απο την ΕΑΣ Κιλκις.Ειναι σε συσκευασια των 5 κιλων.Ο χρονος συντηρησης ειναι 6 μηνες ειναι αλευρι για ολες τις χρησεις και η τιμη του ειναι 0,50 λεπτα το κιλο.
Ξεκινανε και οι παραγγελιες για λαδι.Προκειται για λαδι εξτρα -εξτρα παρθενο σε συσκευασιες των 5 και 16 κιλων.Πιστοποιημενο και με πιστοποιηση πανω στην συσκευασια.Ειναι απο την Φθιωτιδα και την συμφωνια την εκλεισε ο ιδιος ο Δημαρχος Στυλιδας Αποστολος Γκλετσος.Η τιμη του ειναι 2 ευρω το κιλο.Απο την ιδια περιοχη θα υπαρχουν και ελιες συσκευασμενες σε συσκευασια vacuum του ενος κιλου με τιμη 2 ευρω το κιλο.
Στην ιστοσελιδα μας μπορειτε να παραγγειλετε τα προιοντα πηγαινοντας στην φορμα παραγγελιων και επιλεγοντας το προιον που θελετε προσοχη αναγραφετε μονο κιλα και οχι συσκευασιες επισης στο πεδιο που ζηταμε τα κιλα βαζετε μονο ποσοτητα χωρις την λεξη κιλα η kg.

Θα μας βοηθουσατε αν βαζατε τις παραγγελιες σας ηλεκτρονικα και οχι τηλεφωνικα.Ας αφησουμε το τηλεφωνο για ηλικιωμενους που δεν γνωριζουν την χρηση του διαδυκτυου.
Το τηλεφωνο αυστηρα για αυτες τις περιπτωσεις ειναι 6982171461 και μονο για τις ωρες 10-12 το πρωι και 6-8 το απογευμα.

Τώρα που ξεκίνησε, δεν σταματάει.

Βέροια 8-3-2012

Τώρα που ξεκίνησε, δεν σταματάει.
Ήδη περιμένουμε στη Βέροια το Σάββατο, τέσσερις νταλίκες με εκατό τόνους πατάτες. Σαν πρώτη φορά, είδαμε όχι μόνον το ενδιαφέρον των πολιτών για το προϊόν αλλά και τις μεγάλες ανάγκες των πολλών. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που βιώσαμε εμείς που αναλάβαμε να καταγράφουμε τις παραγγελίες. Τρία τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα από το πρωί στις 7.30 μέχρι τις 11 το βράδυ. Κάτι απίστευτο. Εξοντωτικό.  Σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, έκλεισαν παραγγελίες εκατό τόνων και ενώ βγήκαν ανακοινώσεις ότι σταματάμε για αυτό το Σάββατο, τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν ούτε κατ ελάχιστον, μέχρι και σήμερα.
                Έτσι λοιπόν, πρέπει να αντιμετωπίσουμε πρώτα αυτό. Ήδη δημιουργήθηκε σελίδα στο διαδίκτυο και φόρμα παραγγελίας  προϊόντων. Προς το παρόν είναι μόνο η πατάτα και έρχονται κι άλλα. Σας παρακαλούμε, βοηθείστε την κατάσταση . Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα παραγγελίας, στην ιστοσελίδα των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» εδώ. http://politesthsveroias.blogspot.com/  . Πάνω αριστερά στην σελίδα, είναι η φόρμα. Έτσι, θα μειωθούν τα τηλέφωνα. Δεν θα είναι συνεχώς κατειλημμένα. Υπάρχουν και οδηγίες. Τώρα λοιπόν, κάνουμε παραγγελίες πάλι για πατάτες, για το Σάββατο 17-3-2012. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, την ίδια μέρα θα διατεθεί και λάδι και ελιές, σε τιμές άγνωστες μέχρι σήμερα στους καταναλωτές και πάντα με επίσημες πιστοποιήσεις. Οι παραγγελίες για κάθε προϊόν, θα γίνονται σε διαφορετική φόρμα.
                Σιγά σιγά, θα συνηθίσουμε την διαδικασία και τα πράγματα θα στρώσουν. Τώρα στην αρχή, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και αυτήν τρέχουμε να καλύψουμε. Η συνέχεια, θα είναι ευκολότερη. Ήδη παραχωρήθηκε στους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», δωρεάν από ιδιώτη, μεγάλος χώρος στο κέντρο της πόλης μας, και ετοιμάζεται πάλι από εθελοντές, το κοινωνικό παντοπωλείο, αν θέλετε. Ένας χώρος για όλους που θέλουν να δηλώσουν την παρουσία τους απέναντι στην κοινωνική κρίση που συνεχώς εντείνεται.
Τώρα που ξεκίνησε, δεν σταματάει. Βοηθείστε κι εσείς, με τον δικό σας τρόπο, να γίνουν όλα ευκολότερα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ 17/3/2012 ΕΔΩ

Ετοιμη η φορμα για να κανετε τις παραγγελιες σας σε πατατες για τις 17/3/2012 ...απο την ιστοσελιδα μας .Καντε κλικ εκει που γραφει φορμα παραγγελιας

ΑΝΝΑ ΝΑ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ....ΜΠΕΝΙ ΝΑ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ

Αννα να μια αναπτυξη.....



Σήμερα είμαι πολύ εκνευρισμένος. Μάλλον θα είναι ανάδρομο το PSI στο ζώδιο μου. Για να ξεθυμάνω θα μου επιτρέψετε να γράψω αισχρές λέξεις…

Γιωργάκης, Αντωνάκης, Κουβέλης, Παπαρήγα, Καρατζαφέρ, Tσιπρας, Πάγκαλος, Μπένι, Παπακωνσταντίνου, Αβραμόπουλος, Διαμαντοπούλου…

Τελικά ολόκληρο λεξικό Μπαμπινιώτη γεμίζεις με αυτές τις λέξεις.

Έγινε και ο ανασχηματισμός. Ο Μιχαλάκης ο αδιάβαστος, αφού είχε φύγει από το υπουργείο ξυλοδαρμού του πολίτη λέγοντας ότι είχε ολοκληρώσει το έργο του τώρα επιστρέφει.

Μάλλον θα του έχει ξεμείνει κανένα μνημόνιο αδιάβαστο και γύρισε να το διαβάσει.

Η Αννούλα αφού δημιούργησε το ιδεατό σχολείο ( με την έννοια ότι το σχολείο υπάρχει απλά σαν μια ιδέα) θα πάει να συνεχίσει το έργο της ανάπτυξης, ένα έργο που σίγουρα το έχει ολοκληρώσει το Μιχαλάκης.

Η ΝΔ, η οποία σχίζεται για την ανάπτυξη, δεν δέχθηκε να πάει δικός της υπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Γιατί η Αννούλα δέχθηκε την αλλαγή του υπουργείου; Γιατί ο Παπαδήμιος της είπε ότι για το επόμενο διάστημα θέλει κομάντος. Και η Αννούλα στον πόλεμο ενάντια στους πολίτες τα έχει καταφέρει μια χαρά.

Ο ανασχηματισμός αυτός, λένε κάποιοι, μπορεί να

σημαίνει ότι ο Σαμαράς θα αρχίσει να κοιτάζει το ημερολόγιο του 2013 για να δει πότε θα γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με την λογική, το μνημονιακό σύστημα, θα έπρεπε να θέλει εκλογές τώρα. Πριν εμπεδώσουν οι πολίτες το μνημόνιο 2 και πριν έρθουν τα νέα μέτρα του Ιουνίου.

Για να μπορέσει η ΝΔ να πάρει ένα ποσοστό που προστιθέμενο σε αυτό του ΠΑΣΟΚ να επιτρέψει την δημιουργία μιας συγκυβέρνησης.

Γιατί λοιπόν να μην γίνουν τον Μάιο οι εκλογές; Δύο είναι οι περιπτώσεις. Η μία είναι να έχει καταρρεύσει ήδη η ΝΔ ακολουθώντας την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ οπότε να τίθεται σε κίνδυνο η συνέχιση της συγκυβέρνησης (με ή χωρίς Παπαδήμιο). Και η άλλη είναι να θέλει ο Σαμαράς να περαστούν από τον Παπαδήμιο τα μέτρα του Ιουνίου πιστεύοντας ότι θα έχει μικρότερο πολιτικό κόστος.

Βλέποντας τον κόκκινο με μαύρες βούλες Πάνο στην εκπομπή του Τσε Πρετεντέρ να είναι σαφέστατα εκνευρισμένος και να κάνει επίθεση στον συγγραφέα Τατσόπουλο και στον Νικολακόπουλο για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι η ΝΔ καταρρέει.

Οι Πασόκοι υπουργοί βέβαια δεν θέλουν τώρα εκλογές. Που να αφήνουν από τώρα τις καρέκλες τους.

Το ΠΑΣΟΚ έγινε ΝΔ. Η ΝΔ έγινε ΠΑΣΟΚ. Η ΔΗΜΑΡ έγινε ΠΑΣΟΚ με ρητορική Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΔΗΜΑΡ με ρητορική ΔΗΜΑΡ. Ο Καρατζαφέρης έγινε Καρατζαφέρης (μετά από μία κωλοτούμπα 360 μοιρών).   Άντε να γίνει και το ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ να ολοκληρωθεί η πολιτική παρτούζα.

Στο Ελληνικό ωροσκόπιο το 2012 είναι η χρονιά του γιαουρτιού. Θα φορεθεί πολύ σε κάθε επίσημη εκδήλωση.

Διαφωνώ με τον Λαζόπουλο με την εμμονή του να σατιρίζει σχεδόν αποκλειστικά τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή. Στοχεύοντας μόνο τον Γιωργάκη ουσιαστικά απαλλάσσεις από τις ευθύνες τους υπόλοιπους.

Για την κατάντια της χώρας και για το ξεπούλημα της καθώς και για την εξαθλίωση των πολιτών η ευθύνη ανήκει σε όλους όσοι συμμετείχαν. Καθαρές κουβέντες.

Έχει την ίδια ευθύνη ο Μπένι ο μισθοφάγος, ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης, ο Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές που ψήφισαν έστω και μία φορά υπέρ αυτής της πολιτικής.

Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, ευθύνη έχουν όλοι όσοι με την παρουσία τους σε μια υπόδουλη βουλή νομιμοποιούν το έγκλημα.

Διαφήμιση στην Αγγλία αναφέρει ότι οι Γερμανοί έχουν και μια δεύτερη ιδιοκτησία. Την Ελλάδα. Σιγά το νέο. Μόνο εμείς το κρατάμε κρυφό καμάρι…

Κάθε μήνα θα μειώνονται οι συντάξεις μέχρι να σταθεροποιηθούν. Στα μηδέν ευρώ. Ανάλογη πορεία θα έχουν και οι μισθοί.

Και τότε θα μπορέσουν οι σωτήρες μας να πουν ότι έβαλαν ένα πάτο στο βαρέλι σταθεροποιώντας την κατάσταση.

Σταθεροποίηση νεκροταφείου.

Παρεξήγηση έγινε με το γιαούρτωμα στον Νταλάρα. Άκουσαν Νταλάρα και νόμιζαν ότι ήταν ο τραπεζίτης.

Read more: http://voreinosaeras.blogspot.com/2012/03/blog-post_08.html#ixzz1oXIKz9dn

Εκατό τόνοι πατάτες στη Βέροια το Σάββατο.

Εκατό τόνοι πατάτες στη Βέροια το Σάββατο. Τελικά, εκατό τόνοι πατάτες Νευροκοπίου, θα διατεθούν στη Βέροια, το Σάββατο στις 10 Μαρτίου, στον χώρο της Λαϊκής αγοράς στον Προμηθέα. Καλό είναι, να πούμε και λίγα λόγια και για το Σάββατο και το τι ακριβώς έγινε μέχρι σήμερα, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από αυτό που ξεκίνησαν στην Κατερίνη, οι φίλοι μας από την «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ». Σε ελάχιστες ημέρες, ήρθαμε σε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους και καταλήξαμε. Η ηλεκτρονική παραγγελία, θα ήταν μια λειτουργική διαδικασία αλλά, δεν έδινε την δυνατότητα να δεσμεύσουν ποσότητες και πολίτες που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Διακινδυνεύσαμε να βγάλουμε τρία κινητά τηλέφωνα για τις παραγγελίες. Το τι έγινε, δεν περιγράφεται. Ούτε στην φαντασία μας δεν υπήρχε η κατάσταση. Τα τηλέφωνα χτυπούσαν συνεχώς, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συνεχώς. Κάθε τρία δευτερόλεπτα. Σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, καλύφθηκαν παραγγελίες εβδομήντα τόνων. Τελικά, οι τόνοι, έγιναν εκατό και εκεί σταματήσαμε. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι παραγωγοί, στην συσκευασία σε τσουβάλια. Έτσι, ή έκλεισαν τα κινητά από μπαταρία, ή δεν απαντούσαν. Ήδη από χθές, ενημερώσαμε ότι τελείωσε η πρώτη προσπάθεια. Όμως, η ζήτηση είναι τόση, που και το επόμενο Σάββατο, θα γίνει το ίδιο. Πενήντα ή εκατό τόνοι, θα έρθουν πάλι στη Βέροια. Όσοι δεν πρόλαβαν και είναι πλήθος, θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Τα τηλέφωνα λοιπόν σταμάτησαν να απαντούν, γιατί δεν είχε νόημα πλέον. Εκτιμούμε ότι και πεντακόσιοι να ήταν οι τόνοι, δεν θα έφταναν πάλι. Όμως, τίποτε δεν πρέπει να γίνει με άσχημο τρόπο. Τις αδυναμίες της πρώτης φοράς, θα τις ξεπεράσουμε την δεύτερη. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε, είναι οι ουρές και τα σπρωξίματα. Οι κατοχικές εικόνες της ουράς που δεν μας τιμούν. Το Σάββατο, θα υπάρχουν εθελοντές για να γίνουν όλα με αξιοπρέπεια, από αξιοπρεπείς Βεροιώτες. Όσοι έκλεισαν παραγγελίες, θα εξυπηρετηθούν. Μην μαζευτούμε όλοι από το πρωί χωρίς λόγο και δημιουργήσουμε εικόνες ντροπής. Με τους εθελοντές και αυτοσεβασμό, όλα θα κυλίσουν αποτελεσματικά. Από Δευτέρα λοιπόν για το μεθεπόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου, όσοι θέλουν, μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τότε, θα υπάρξει και διάθεση λαδιού. Μιλάμε για extra extra παρθένο, σε τιμή δυο ΕΥΡΩ το κιλό. Μένουν οι λεπτομέρειες για να εξασφαλίσουμε τις επίσημες πιστοποιήσεις του ελαιολάδου. Ακόμη, θα υπάρχουν και ελιές βρώσιμες και αυτές πιστοποιημένες, πάλι με δυο ΕΥΡΩ. Μένουν οι λεπτομέρειες είπαμε. Τακτικά και για ότι προκύπτει, θα υπάρχει ενημέρωση και από τις εφημερίδες και από το διαδίκτυο, από όλους τους δημοσιογράφους που με τον τρόπο τους ανταποκρίνονται σ ΄αυτό που συμβαίνει. ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Έρχονται πατάτες χωρίς μεσάζοντες στην Βέροια.



Το Σάββατο 10 Μαρτίου, θα γίνει διανομή πατάτας χωρίς μεσάζοντες και στη Βέροια. Στον χώρο της Λαϊκής αγοράς, θα σταθμεύσει η νταλίκα και εθελοντές από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», θα είναι εκεί για να βοηθήσουν την πρώτη προσπάθεια. Από τις 9 το πρωί, όλα θα είναι έτοιμα και καλό είναι να μην έρθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την ίδια ώρα, για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία. Δεν χάλασε ο κόσμος. Θα ξανακάνουμε το ίδιο, άμεσα και με άλλα προϊόντα.
Ο καθένας μπορεί μέχρι και την Παρασκευή, να δηλώνει τα κιλά που θέλει στα τηλέφωνα 6982171461 , 6975504391 , 6946381707 . Αν δεν απαντάει κάποιο, είναι γιατί θα μιλάει με κάποιον άλλον.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μετατραπούμε σε οποιοσδήποτε μορφής μεσάζοντα. Η προσπάθεια είναι απολύτως εθελοντική. Όπου και να γίνεται αυτό, από οποιουσδήποτε, είναι αποδεκτό. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το κάνουμε. Μπορούμε και μόνοι μας εμείς οι πολίτες. Οι τύχες μας, είναι στα δικά μας χέρια. Οι ύαινες είναι καλοταϊσμένες και πολλαπλασιάζονται, όπου υπάρχουν πτώματα. Πολιτικά, κοινωνικά και άλλα.
Τώρα που άρχισε, δεν μπορεί να σταματήσει γιατί δεν θα είναι πρόχειρο, ούτε βιαστικό.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ