Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Το κοινωνικό μας παντοπωλείο.
Εδώ και μήνες, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», λειτουργούν κοινωνικό παντοπωλείο. Για να είμαστε ακριβείς, πολίτες της πόλης μας, χωρίς καν συνεννόηση, μπόρεσαν να συνεννοηθούν μπροστά στις ανάγκες. Συμπολίτης μας, παραχώρησε δωρεάν τον χώρο, άλλος πληρώνει το ρεύμα και πολλοί, έγιναν τακτικοί «πελάτες». Πελάτες που δεν παίρνουν αλλά, δίνουν. Η προσφορές προϊόντων από ανώνυμους συμπολίτες μας, δίνει άμεση λύση στην καθημερινότητα, πολλών άλλων που είναι σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
            Στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, υπάρχουν ξύλινα κουτιά, όπου μπορεί ο καθένας να αφήσει αυτό που θέλει και μπορεί. Ζάχαρη, όσπρια, λάδι, προϊόντα καθαριότητας. Απο αλλού, έρχονται κηπευτικά και φίλος μας με ιχθυοπωλείο, προσφέρει κάποιες ποσότητες ψαριών. Άλλοι, τα φέρνουν στο παντοπωλείο μόνοι τους. Αυτά, τακτικά τα μαζεύουν εθελοντές μας και με δικά μας κάποια κριτήρια, δίνονται δωρεάν.
            Ακόμη μια κίνηση πολλών άγνωστων μεταξύ τους πολιτών, πρακτικά δείχνουν αλληλεγγύη. Αυτό που είναι απαραίτητο. Ειδικά από ρουχισμό (όχι παλιατζούρες), υπάρχει μεγάλη ποσότητα και για όλες τις ηλικίες.
            Το κοινωνικό παντοπωλείο μας, είναι πίσω από την Δημοτική αγορά, κοντά στην Λαϊκή αγορά.
Καλά δεν είναι όλοι μαζί; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου