Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΑΓΡΕΞ:3 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ,2 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ....ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ



Δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Σήμερα εκεί στην ΑΓΡΕΞ, στην διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, ήρθε και δημοσιογράφος από την μεγαλύτερη εφημερίδα της Νορβηγίας. Ήταν ο ίδιος που έκανε ρεπορτάζ και για την επανασύνδεση του ρεύματος. Ήταν ενθουσιασμένος με αυτό που έβλεπε. Πατάτες, αλεύρι, κρεατικά, φασόλια, ακτινίδια. Έβγαζε φωτογραφίες γελώντας. Όμως πρίν φύγει, μας είπε τι τίτλο θα βάλει στο ρεπορτάζ. «Κοιτάτε με τι ασχολούνται οι Έλληνες. Με λουκάνικα». Γιατί το είπε;
            Σε προηγούμενη ανάρτηση, είπαμε για τις εξυπνάδες κάποιων. Οι κάποιοι λοιπόν, ήτανε ο σύλλογος κρεοπωλών. Έκανε καταγγελία, και κατά το μεσημέρι, ήρθε η Αστυνομία. Τρία περιπολικά παρακαλώ. Ζητάνε αυτά τα χαρτιά και τα παίρνουν, ζητάνε τα άλλα και τα ξαναπαίρνουν. Ζητάνε και τα υπόλοιπα και πάλι τα παίρνουν. Όλα καλά. Τι να κάνουν; Συνεννοήσεις με τους ανωτέρους. Τελικά, θα έρθει και αστυκτηνίατρος. Υγειονομικός έλεγχος δηλαδή. Ήρθε. Άρχισε τον έλεγχο. Θερμοκρασίες, τιμολόγια, Δελτία αποστολής, συσκευασίες… Όλα εντάξει. Όμως απαγορεύεται να πουλάει από εκεί. Μόνον από κρεοπωλείο. Ο νόμος το λέει. Έντονες ήταν οι αντιπαραθέσεις τους και με πολίτες που περίμεναν να αγοράσουν αλλά και με τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ». Επι δύο ώρες ήταν εκεί και κατέγραφαν. Προσπαθούσαν να βρούν άκρη και η άκρη βρέθηκε. Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», άνοιξαν τα ψυγεία και άρχισαν να μοιράζουν την συσκευασία των κρεατοσκευασμάτων, λέγοντας. « Διαθέτουμε δωρεάν, ότι υπάρχει στο ψυγείο. Μας κόστισε τρία ΕΥΡΩ, κάθε συσκευασία. Αν θέλετε να μην μπούμε με το κεφάλι μέσα, αφήστε στο κουτί, ότι θέλετε». Και το έκαναν. Άφηναν το ακριβές αντίτιμο όσων έπαιρναν.
            Μετά απο πάνω δυο ώρες, δόθηκε εντολή προσαγωγής στο Αστυνομικό τμήμα. Και ο κ, Γκασνάακης και ένας από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ». Στην ουσία, ψάχνανε να βρούν παράβαση. Δηλαδή έγινε προσαγωγή, χωρίς να είναι γνωστή η κατηγορία. Όμορφος κόσμος. Αυτό που βρήκανε λοιπόν οι υπάλληλοι της κτηνιατρικής ήταν, ότι στην άδεια μεταφοράς, δεν ανέφερε ότι μπορεί να μεταφέρει, κρεατοσκευάσματα. Άδεια μεταφοράς που οι ίδιοι εξέδωσαν στον κ. Γκασνάκη και με την οποίαν χρόνια τώρα κάνει την μεταφορά όλων των προϊόντων του σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, έπαψε να ισχύει. Μέχρι το απόγευμα, περίμεναν την απόφαση της Εισαγγελέως. Πάνω από έξι ώρες ταλαιπωρία, για να αποφανθεί η Εισαγγελέας ότι κακώς έγινε προσαγωγή και ότι η άδεια μεταφοράς είναι νόμιμη.
            Μετά από έξι ώρες, λοιπόν, κακώς έγινε προσαγωγή. Όλα ήταν νόμιμα και απο υγειονομικής πλευράς, άριστα. Τι ήταν όμως η αιτία αυτής της ταλαιπωρίας; Να μην πουλήσει ο κ. Γκασνάκης φθηνά; Ότι υγειονομικά, απαγορεύεται; Ρωτάμε με καλή πρόθεση τους κρεοπώλες και τον αστυκτηνίατρο. Δεν είναι παράνομο να κάνουν διανομή κρέατος τα κρεοπωλεία; Δεν μοιράζουν κρέας σε σακούλες στους πελάτες τους; Η παράδοση κατ ΄οίκον δηλαδή. Επιτρέπεται αυτό; Δεν το είδε κανείς; Τελικά ή θα φάμε σε διπλάσιες τιμές τα προϊόντα ή δεν θα φάμε; Η πρόθεση των ελεγκτών, φάνηκε από μια και μόνον φράση, που την απεύθυναν στον κ. Γκασνάκη και να κουνιέται ο δείκτης του χεριού. « Θα το πληρώσεις αυτό που έκανες». Αλήθεια, είναι αυτή φράση Δημόσιου λειτουργού; Αυτός θα προστατέψει τα συμφέροντά μας; Θέλει να πεί λοιπόν, θα τον τρελάνουν στους ελέγχους, και θα βρίσκουν πάτημα, εκεί που δεν υπάρχει. Θα τον γονατίσουν, στα πρόστιμα. Ε λοιπόν ας τολμήσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα μέχρι σήμερα.   Κλασικά πράγματα , μεταξύ Διοικητικών υπαλλήλων και πολιτών. Ή θα γονατίσεις ή θα το πληρώσεις. Ας μας πει κάποιος μετά από όλο αυτό, ποιος προστατεύει ποιόν και από ποιούς. Επίκαιροι και εύστοχοι οι Νορβηγοί.
«Να με τι ασχολούνται οι Έλληνες. Με λουκάνικα».
Είναι τόσο προβλέψιμα τα πράγματα. Τόσο γελοία. Με ύφος εκατό Καρδιναλίων οι Διοίκηση, συνεχίζει τα μνημόσυνα μιας ολόκληρης χώρας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

1 σχόλιο: