Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΑΔΙ


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΗ 8
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Τ.Κ 20400
ΤΗΛ 6936829916

Ο συνεταιρισμός πιστοποιημένων αγροτικών προιόντων δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΛΛΗΝΗ αποτελείται από   47  μέλη τα οποία κατέχουν (πατρογονικές) ιδιόκτητες εκτάσεις με ελαιόδεντρα και ασχολούνται κατά κύριο επάγγελμα με την παραγωγή ελαιολάδου. Η αγροτική εκμετάλευση κάθε μέλους έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά το μικρό μέγεθος και την ενασχόληση όλων των μελών της οικογένειας για την παραγωγή ελαιολάδου.  Άμεση συνέπεια αυτών των χαρακτηριστικών είναι  να υπάρχει  απόλυτος έλεγχος κατά την  παραγωγική διαδικασία και να εφαρμόζονται οι κανόνες που εχει θεσπίσει η Ε.Ε που αφορούν την ασφαλή παραγωγή τροφίμων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η  έκθλιψη του ελαιοκάρπου των μελών του συνεταιρισμού πραγματοποιείται  το αργότερο μετά από δύο ημέρες από την συλλογή του σε σύγχρονα ελαιοτριβεία κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες (διαδικασία ψυχρής πρώτης έκθλιψης). Το αποτέλεσμα των παραπάνω διαδικασιών είναι να παράγεται ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας (extra virgin olive oil ). Η ποιότητα πιστοποιείται  με χημικές αναλύσεις και μεθοδολογίες, όπως αυτές περιγράφονται στον κανονισμό της Ε.Ε 2568/91  που πραγματοποιούνται από το χημικό εργαστήριο CADMION που είναι διαπιστευμένο από τον ESYD για να πραγματοποιεί τέτοιου είδους αναλύσεις. Επίσης ο συνεταιρισμός πραγματοποιεί τακτικά panel test (στο χημείο του υπουργείου εμπορίου που είναι με πανευρωπαική διαπίστευση) με σκοπό την παρακολούθηση της ποιότητας του ελαιολάδου αναφορικά με τις παραμέτρους των οργανοληπτικών και γευστικών χαραχτηριστικών.
Η τυποποίηση  του ελαιολάδου μας γίνετε σε συνεργασία με σύγχρονο  τυποποιητήριο το οποίο πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και είναι εφοδιασμένο με πιστοποΙητικά  HACCP και ISO . Η συσκευασίες μας είναι σε γυάλινες  φιάλες των 250 ml, 500 ml,750 ml καθώς και ανοξείδωτα τενεκεδάκια των τριών πέντε  και 18,360 lt  Το ελαιόλαδο του συνεταιρισμού προέρχεται από τρείς διαφορετικές ποικιλίες οι οποίες δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.
Α) Μεγαρείτικη με κύρια χαρακτηριστικά το ξεχωριστό άρωμα και την έντονη γεύση.
Β) Πατρινιά με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο πράσινο  χρώμα και  την απαλή γεύση του.
Γ) Κορωνέικη με κύριο  το πράσινο χρώμα και την βελούδινη γεύση του.
Η δυναμικότητα του συν/σμού σε ελαιόλαδο extra vergin olive oil ανέρχετε σε 70.000 lt και σε 5000 lt σε  βιολογικό (ΒΙΟ) ελαιόλαδο.
Τα προιόντα του συν/σμού πλεονεκτούν σε σχέση με άλλα ομοειδή άλλων χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία δίοτι οι γεωργικές εκμ/σεις εκεί είναι πολύ μεγαλύτερες με συνέπεια να μην υπάρχει απόλυτος έλεγχος κατά την παραγωγική διαδικασία δηλαδη παράγονται προιόντα σε μεγάλες ποσότητες αλλά υστερούν σε ποιότητα.Σε αντίθεση οι εκμ/σεις των μελών του συν/σμού είναι μικρές  υπάρχει απόλυτος έλεγχος της παραγωγικής διαδικασίας από τα ίδια τα μέλη και δίνεται βαρύτητα στην ποιοτική παραγωγή και όχι στην ποσοτική και μη ποιοτική παραγωγή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για την παραγωγή συμβατικού ελαιολάδου γίνετε ένας μόνο ψεκασμός πριν την ανθοφορία με γεωργικά σκευάσματα  και δοσολογίες που είναι εγκεκριμένες από την E.U. για τα BIO ακολουθούνται ολοι οι διενθείς κανόνες. Επίσης όπως είναι ευρέως γνωστό στην αγορά ελαιολάδου οι ανταγωνίστριες χώρες Ιταλία κ Ισπανία αγοράζουν ελληνικό ελαιόλαδο για να κάνουν μίξη με το δικό τους και να βελτιώσουν   έτσι την ποιοτητά τους ! .
Κάθε προιόν μας έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να υπερτερεί έναντι άλλων, η ποικιλία μεγαρείτικη συνδιάζει το αρωματικό δυναμικό με την οικονομία.Η ποικιλία αυτή δίνει   πιο παχύρευστο ελαιολαδο με συνέπεια η νοικοκυρά να χρησιμοποιεί μικρότερη ποσότητα στην μαγειρική αλλά με το ίδιο τέλειο αποτέλεσμα. Η ποικιλία κορωνείκη και πατρινή δίνουν πιο λεπτό και απαλό στην γεύση ελαιόλαδο και αντέχουν σε μεγαλύτερες περιόδους αποθήκευσης. Επίσης ο συν/σμός δεν αναμιγνυεί τα ελαιόλαδα από την κάθε ποικιλία όπως κάνουν άλλες εταιρείες από Ισπανία και Ιταλία με συνέπεια το γευστικό και αρωματικό δυναμικό της κάθε ποικιλίας να παραμένει αναλοίωτο. 
Σε κάθε συσκευασία μας  θα βρείτε πιστοποιημένο  ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας (extra virgin olive oil), που προέρχετε με την αγάπη και την φροντίδα  επώνυμων  οικογένειων  του δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης.
Είμαστε σε  θέση να σας προσφέρουμε το εξαιρετικό προιόν μας στην τιμή των 3,00 ευρώ/λίτρο για την συσκευασία των πέντε λίτρων σε ανοξείδωτο τενεκεδάκι και παραδοταίο στην Βέροια  σε θέση που θα μας υποδείξετε εσείς. Προσφερόμενη ποσότητα έως και 35000 λίτρα.
Επίσης στην τιμή των 2.65 ευρώ/λίτρο μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με ελαιόλαδο που ανήκει στην κατηγορία Παρθένο Ελαιόλαδο η διαθέσιμη ποσότητα για αυτήν την ποιοτική κατηγορία είναι 3300 λίτρα.

                                                      Με εκτίμηση
                                                  Ο πρόεδρος του Συν/σμου
                                                  Γιώργος Παπανικολάου
                                                  Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής
                                                  M.sc. Βιοτεχνολογίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου